Byta elbolag vid flytt

Byta elbolag vid flytt?

Att byta elbolag när man skall flytta till en annan lägenhet, villa eller bostadsrätt behöver ju inte vara speciellt komplicerat. Det är däremot väldigt viktigt att vara ute i god tid, så att elbolaget hinner med att administrera ditt nya elabonnemang. Lyssna även med din hyresvärd eller ordföranden i bostadsrättsföreningen hur det fungerar med elen. Finns något befintligt elavtal som man kan ”kroka på”, som är tecknad av fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen. Byta elbolag vid flytt | Stork | Bytaelbolag.com
Efter detta skall du samtidigt även göra en flyttanmälan hos ditt nuvarande elbolag. Du måste dessutom göra en flyttanmälan till din elnätsleverantör. Fixar du detta kommer allt att gå som smort.

Att ha tillgång till ström eller el i sin lägenhet är ju helt nödvändigt! Självklart är detta något som du bör fixa innan redan innan du flyttar in i din lägenhet. Ingår hushållselen i hyran? Vem är det som skall teckna avtal? Finns det någon elleverantör som hyresvärden rekommenderar? Om du eller Ni skall teckna ett elavtal, så är det mycket viktigt att känna till uppdelningen mellan elnät och elförbrukning.
Elnätsbolag är inte valbart, utan du måste ta det elnätsbolag som finns på orten och som äger elnätet. När det gäller själva elleveransen kan du fritt välja det bolag som du tycker verkar bäst för just dig. Det som man åtminstone bör tänka på är att göra ett s.k. ”aktivt val” för att inte bli straffad med ett tillsvidareavtal när man skall byta elbolag vid flytt.